Trädgårdsdesign grundkurs

Kurstid: 23 aug 2021 – 3 dec 2021. 28-29 aug nätträff, 30-31 okt nätträff.
Studietakt: Deltid 50%. (10 tim / vecka)
Kostnad: Folkhögskolekurs är kostnadsfri
Kursledare: Trädgårdsarkitekt Ida Eriksson, Göteborg
Upplägg: 15 veckor på distans med två helgsammandrag.
Distanskurs: Inga fysiska träffar
Studiebidrag: Kursen är berättigad till studiemedel
Observera att rätten till studiemedel på gymnasienivå skiljer sig åt beroende på om du är över eller under 20 år.
Läs info på https://www.folkhogskola.nu/om-folkhogskola/att-studera-pa-folkhogskola/studiestod-csn/

Förkunskaper:

Inga förkunskaper krävs. Vi lär oss tillsammans utifrån där vi befinner oss.

Kurslitteratur:

Vår trädgårdsbok av Christel Kvant & Inger Palmstierna
ISBN: 978911306910
Finns att köpa på exempelvis bokus.se eller adlibris.se

Information om kursen: Ove Johansson 0914-795 113 (mobil)

Kostnad för internat vid helgsammandragningar på Edelviks folkhögskola. 1200:- för hotell i enkelrum m dusch/WC inkl. frukost, fika och luncher Fredag-Söndag. För de som inte bor på skolan är priset 300:- per helg för fika/luncher.

OBS! Ni får kostnadsfritt bussanslutning från Umeå flyg/tåg fredag ca 19.00. Åter söndag kl 15.00. Tidigaste avgång fr Umeå 17.00.

Anmäl dig så snart som möjligt för att garanteras plats på kursen!

Ansök idag

Skicka in din ansökning så snart som möjligt för att korta ner handläggningstiden

Till ansökan

Kursbeskrivning:

Drömmer du om en fin trädgård? Vill du lära dig mer om trädgårdsdesign och hur man planerar sin trädgård på ett bra sätt? Har du en trädgård du vill förnya eller kanske en förvildad trädgård du vill få ordning på?

Under kursen går vi tillsammans igenom grundprinciperna för en trädgårds uppbyggnad och med hjälp av teoretisk genomgång och praktiska övningar arbetar du själv fram en trädgårdsplan som du sedan kan förverkliga. Vi skapar rum i trädgården och lär oss om färg, form, trädgårdsstilar, växter och den viktiga jorden.

Vi kommer att fokusera på din egen trädgård och de förändringsbehov just du har. Du får tid att rita upp din egen trädgård med handledning från ledaren och inspiration från gruppen. När kursen är slut har du fått grundverktygen för att lättare kunna se helheten och göra något spännande med din egen trädgård.

Om kursledaren Ida Eriksson: Startade sin bana till trädgårdsarkitekt på Sveriges Lantbruksuniversitet i Alnarp där hon läste till trädgårdsingenjör med inriktning design.
Efter avslutade studier har Ida jobbat på Botaniska trädgården i Uppsala samt Göteborg och under flera år som trädgårdsmästare i Trädgårds-föreningen i Göteborg. Under de senaste åren har hon arbetet som lärare i Trädgårdsdesign. Vid sidan av kursledarjobbet jobbar Ida med trädgårdsrådgivningar och trädgårdsprojekt i sitt företag Trädgårdslängtan.

Ansökan

Webbanmälan
Anmälan för utskrift

Med anledning av Coronaviruset

Folkhälsomyndigheten har hävt kravet på distansundervisning för all vuxenutbildning, vilket även gäller folkhögskolorna. Men att bedriva undervisning under pågående pandemi medför fortfarande risker. Edelviks folkhögskola arbetar aktivt med att anpassa lokaler och scheman för att åstadkomma fysisk distansering – gäller undervisning, raster och lunchservering. Handfat finns i anslutning till undervisningslokaler. Naturligtvis uppmanar vi alla som har förkylningssymptom att stanna hemma, gäller både lärare och deltagare.”