Trädgårdsdesign grundkurs

Under höstterminen 2023 kommer en grundkurs att ges.

Kurstid: 21 augusti – 1 dec 2023
Studietakt: Deltid 50%.
Studiebidrag: Kursen är berättigad till studiemedel
Kostnad: Serviceavgift 400 kr. Undervisning är kostnadsfri.
Kursledare: Trädgårdsarkitekt Ida Eriksson, Göteborg
Upplägg: 15 veckor på distans med två helgsammandrag

Helgträffar 26-27 augusti och 11-12 november. Träffarna sker på distans med hjälp av distansverktyget Microsoft Teams. Förutom de obligatoriska helgträffarna sker undervisningen på webben i lärplattformen ItsLearning. Där väljer du själv hur du lägger upp arbetet och när du gör övningarna. Tanken är att underlätta för att kunna kombinera kursen med annat jobb.

Kurslitteratur är Vår trädgårdsbok av Inger Palmstierna och Christel Kvant
ISBN 9789113114026, upplaga 8. Finns att köpa på exempelvis bokus.se eller adlibris.se.

Förkunskaper:
Inga förkunskaper krävs. Vi lär oss tillsammans utifrån där vi befinner oss.

Kursbeskrivning:

Drömmer du om en fin trädgård? Vill du lära dig mer om trädgårdsdesign och hur man planerar sin trädgård på ett bra sätt? Har du en trädgård du vill förnya eller kanske en förvildad trädgård du vill få ordning på?

Under kursen går vi tillsammans igenom grundprinciperna för en trädgårds uppbyggnad och med hjälp av teoretisk genomgång och praktiska övningar arbetar du själv fram en trädgårdsplan som du sedan kan förverkliga. Vi skapar rum i trädgården och lär oss om färg, form, trädgårdsstilar, växter och den viktiga jorden. Vi kommer att fokusera på din egen trädgård och de förändringsbehov just du har. Du får tid att rita upp din egen trädgård med handledning från ledaren och inspiration från gruppen. När kursen är slut har du fått grundverktygen för att lättare kunna se helheten och göra något spännande med din egen trädgård.

Ansök idag

Skicka in din ansökning så snart som möjligt för att korta ner handläggningstiden

Till ansökan

Om kursledaren Ida Eriksson:

Startade sin bana till trädgårdsarkitekt på Sveriges Lantbruksuniversitet i Alnarp där hon läste till trädgårdsingenjör med inriktning design.
Efter avslutade studier har Ida jobbat på Botaniska trädgården i Uppsala samt Göteborg och under flera år som trädgårdsmästare i Trädgårds-föreningen i Göteborg. Under de senaste åren har hon arbetet som lärare i Trädgårdsdesign. Vid sidan av kursledarjobbet jobbar Ida med trädgårdsrådgivningar och trädgårdsprojekt i sitt företag Trädgårdslängtan.

Information om kursen:
För mer information maila Studierektor David Olofsson på david.olofsson@edelvik.se eller ring 0914-79 51 00.
Edelviks reception, info@edelvik.se