Edelvik logotyp
  • image01
  • image02
  • image03
  • image04

Trädgårdsdesign - grund

Kurstid: 8 februari – 22 maj 2020

Studietakt: Deltid 50%. (10 tim / vecka)

Studiebidrag: Kursen är berättigad till studiemedel

Kostnad: Folkhögskolekurs är kostnadsfri

Kursledare: Trädgårdsarkitekt Ida Eriksson, Göteborg

Upplägg: Kursen ges under 15 veckor med två helgträffar.

Helgträffar 8-9 feb och 2-3 maj. (Lördag 9-17, Söndag 9-14).
Förutom de två helgträffarna sker undervisningen på webben. Där väljer du själv hur du lägger upp arbetet och när du gör övningarna. Tanken är just att det inte ska vara några problem att kunna kombinera kursen med annat jobb.

 

Förkunskaper:

Inga förkunskaper krävs. Vi lär oss tillsammans utifrån där vi befinner oss.

Kurslitteratur:

Vår trädgårdsbok av Christel Kvant & Inger Palmstierna
ISBN: 978911306910
Finns att köpa på exempelvis bokus.se eller adlibris.se

 

Ansökan

Kursen är fullsatt.

 

Information om kursen: Ove Johansson 0914-795 113 (mobil)

Kostnad för internat vid helgsammandragningar på Edelviks folkhögskola. 950:- för hotell i enkelrum m dusch/WC inkl. frukost, fika och luncher Fredag-Söndag. För de som inte bor på skolan är priset 250:- per helg för fika/luncher.

OBS! Anslutning med minibuss från Umeå flyg/tåg fredag kl 21.30.
Åter söndag kl 15.00. Tidigaste avgång från Umeå 17.00.

Anmäl dig så snart som möjligt för att garanteras plats på kursen!

Kursbeskrivning:

Drömmer du om en fin trädgård? Vill du lära dig mer om trädgårdsdesign och hur man planerar sin trädgård på ett bra sätt? Har du en trädgård du vill förnya eller kanske en förvildad trädgård du vill få ordning på?

Under kursen går vi tillsammans igenom grundprinciperna för en trädgårds uppbyggnad och med hjälp av teoretisk genomgång och praktiska övningar arbetar du själv fram en trädgårdsplan som du sedan kan förverkliga. Vi skapar rum i trädgården och lär oss om färg, form, trädgårdsstilar, växter och den viktiga jorden.

Vi kommer att fokusera på din egen trädgård och de förändringsbehov just du har. Du får tid att rita upp din egen trädgård med handledning från ledaren och inspiration från gruppen. När kursen är slut har du fått grundverktygen för att lättare kunna se helheten och göra något spännande med din egen trädgård.

 

Ida Eriksson

Om kursledaren Ida Eriksson: Startade sin bana till trädgårdsarkitekt på Sveriges Lantbruksuniversitet i Alnarp där hon läste till trädgårdsingenjör med inriktning design. Efter avslutade studier har Ida jobbat på Botaniska trädgården i Uppsala samt Göteborg och under flera år som trädgårdsmästare i Trädgårds-föreningen i Göteborg. Under de senaste åren har hon arbetet som lärare i Trädgårdsdesign. Vid sidan av kursledarjobbet jobbar Ida med trädgårdsrådgivningar och trädgårdsprojekt i sitt företag Trädgårdslängtan.

Studie- och yrkesvägledare

Studie- och yrkesvägledare

Linda Vikström svarar på frågor som gäller studier eller studiemedel.

0914 - 795 102
linda.vikstrom@edelvik.se